July 6, 2013

My neighborhood

Hallo daar,


De eerste week van mijn Amerikaans avontuur zit er op. De week is voorbij gevlogen, maar tegelijk lijkt het al eeuwen geleden dat ik België verliet...
Sinds mijn vorig verslag zijn er niet echt noemenswaardige dingen gebeurd. Ik spendeerde mijn tijd vooral aan mijn stage en aan het verder verkennen van de buurt waar ik woon "Old Fourth Ward".

Op mijn stage zijn mijn uren goed gevuld. Ik sta onder andere in voor de organisatie van een nationale mensenrechten-conferentie in december. Hiervoor moet ik nagaan hoe het met de mensenrechten in de VS is gesteld, hoe VN-verdragen worden nageleefd, wat beter kan en -belangrijk- hoe het beter kan. Ik sta tevens in voor het naar voor brengen en contacteren van sprekers, wat goed is om wat aan networking te doen.
Ik heb intussen ook al kunnen kennismaken met de 3 andere stagiairs, één voor één aangename en gemotiveerde mensen. Het zijn ook alledrie echte Amerikanen, dus ik hoop dat zij mij een beetje wegwijs kunnen maken in het grote Atlanta.
's Middags hebben we een uurtje lunchpauze, te nemen wanneer je dat zelf wil. Het kantoor ligt pal aan Grant Park, waardoor ik hoopte mijn lunch in het zonnetje te nuttigen. Rond het middaguur is het echter meestal bakken, zweten en puffen, waardoor de koele lucht van de airco in het kantoor tot nog toe steeds een beter alternatief leek.
Tijdens mijn derde stagedag werden we allen getrakteerd met een verjaardagslunch van een jarige werknemer: overheerlijke taco's van Moe's (kan het nog Amerikaanser?).

Mijn eerste werkweek was er direct eentje van korte duur: donderdag vierden de Amerikanen 4th of July (Independence Day) en dat gaat gepaard met een verlengd weekend, toeters, bellen en veel vuurwerk. Even leek het feestgedruis in het water te vallen door onweer en regen, maar laat op de avond was er toch een heldere hemel, waardoor het vuurwerk van alle mogelijke kanten luid weerklonk.

Ik heb gisteren en vandaag van mijn vrije dagen gebruik gemaakt om mijn buurt een beetje verder te verkennen. Ik fietste een stukje af van de Beltline, een speciaal aangelegd, afgeschermd pad voor wandelaars, lopers en fietsers die rond de stad loopt. De Beltline brengt je redelijk snel op heel wat plaatsen in de stad, en door de grote drukte voel ik me er nooit onveilig. Het fietspad is een welgekomen alternatief op de versleten en oneffen wegen die ik moet berijden op weg naar mijn stage.
Via de Beltline fietste ik tot Piedmont Park (het Central Park van Atlanta zeg maar), waar ik genoot van het uitzicht op Midtown en in het zonnetje een boek las. Piedmont Park heeft een Botanical Garden, een openluchtzwembad, een grote vijver, een hondenparkje en talloze mooi aangelegde bloemenperkjes.
Wat me hier opvalt is het grote aantal lopers in de stad. Ik weet dat ze hier met een heel stuk meer zijn dan bij ons, maar toch lijkt het alsof er hier veel meer wordt gesport. Het stereotiep van de dikke Amerikaan is me hier nog niet echt opgevallen.

Mijn verkenningstochten brachten me al langs verschillende gezellige en leuke café's, koffieshops en restaurantjes. Highland Bakery, Inman Perk Coffee, Krog Bar, en Pure Taqueria zijn enkele plaatsen die zeker nog worden getest!

Ik heb nog 2 vrije dagen voor de boeg, maar gezien het wisselvallige weer is het moeilijk al concrete plannen te maken. De regen zal me morgen wellicht richting Georgia Aquarium brengen, 's werelds grootste aquarium. Spannend!

Tot snel!1 comment:

  1. He Fauve! Hopelijk ondertussen al wat mooier weer daar en een groeiend thuisgevoel in uw buurt :) Geniet! Geniet!

    ReplyDelete